Вход
Спортен клуб по кану-каяк, Русе

Състезателите нямат техника, оплаква се новият селекционер Ласло Ковач


Плачевно е състоянието на българския кану-каяк. Това установи новият селекционер на националния отбор, унгарецът Ласло Ковач. Според него шансовете за медали от олимпийските игри в Лондон през 2012 г. са минимални. Унгарецът изгледа състезанието регатата "Никола Велев" на гребния канал в Пловдив, което беше и контролно за влизане в националните отбори.
- Има няколко деца, пет-шест каякари и още почти толкова кануисти, с които, ако се работи правилно, след време ще взимат медали - заяви Ковач. - Има обаче доста проблеми с техниката на гребците. Трябва да се въведе нова методика, не само за тези, които ще влязат в националните отбори, но и в клубовете, на тях трябва да помагаме. По клубовете всеки си прави нещо различно, по свой начин подготвя младите, а така не може да се постигне високо ниво. Лагерите на националните отбори са много важни наистина, но не може тези хора да ги държим непрекъснато на лагер. Три седмици е максималното време, след това поне още толкова трябва да са си у дома и да се подготвят в клуба си. Сега, честно казано, българският кану-каят е далеч от световното равнище - завърши Ковач.
Все още не е ясно кои ще са новите национали, тъй като след изпитанията за издръжливост предстоят силови тестове.2009-10-12  

 

име:

коментар: